Monday, May 10, 2010

Pengenalan

Salam kepada semua..

Pernah terfikir kenapa kenderaan di jalan raya perlukan insuran?walhal kereta adalah suatu harta benda yang punyai susut nilai…pemandu pula tiada di lindungi insuran.Ini mungkin kerana kita berfikiran kereta lebih penting dari nyawa sendiri..
Mengapa kita tidak lindungi diri kita sendiri walhal diri kita amat penting pada semua orang.kenapa kita tidak lindungi diri kita??fikirkan…adakah kita tahu bila kemalangan akan menimpa diri kita??...80% dari kita banyak cakap”ala insuran nie merepek jek..buang duit jek masuk insuran!”

Kenapa kita nak merunggut kalau kita di timpa musibah???”alamak aku dah tak ada duit,mana nak bayar kos hospital nie”..dengan RM100 sebulan boleh berikan anda keselesaan di hospital walaupun sebelum ni anda fikir medical card itu tidak penting..

Kenapa kita tak pernah fikir kalau kita pergi nanti adakah keluarga kita boleh menampung hidup ?”biar kita pergi sambil bersedekah,tak banyak tidak mengapa ..janji kita dah buat yang terbaik untuk keluarga kita…

“JANGAN PANDANG REMEH PADA SESUATU YANG ANDA RASA TIDAK PERLU,SUATU HARI NANTI PASTI ANDA TERASA MENYESAL”…”YANG ANDA RASA TIDAK PERLU NIE LA,SEBENARNYA YANG AKAN MEMBERIKAn SESUATU YANG TERBAIK”..

Apa yg ada?

Di Etiqa, kami faham setiap keperluan dan keutamaan masing-masing tidaklah sama. Sebab itulah kami sentiasa memenuhi setiap keperluan yang berbeza-beza.

Pelan Perlindungan Peribadi Etiqa memastikan anda mendapat segala perlindungan peribadi sebaiknya agar anda mempunyai sokongan kewangan yang dapat melindungi dan membantu diri anda dan keluarga sekiranya berlaku kemalangan yang tidak pernah dijangka. Kami membantu anda agar anda dapat memberikan sepenuh kasih sayang kepada keluarga tercinta.

eTiQa Takaful menawarkan pelan simpanan dan perlindungan komprehensif yang berlandaskan syariah;


Tabung khairat kematian/hilang upaya kekal.

Elaun Harian Hospital.

Pampasan Kemalangan Diri (24 jam seluruh dunia).

Pampasan 36 jenis Penyakit Kritikal.

Tabung Pendidikan Anak (Program Anak Angkat dan Biasiswa).

Simpanan untuk persaraan.

Jaminan Haji dan Umrah.

Tabung Kecemasan.

Keistimewaan lain yang bakal anda perolehi:


Kemudahan pengeluaran tahunan tanpa RIBA.

Perlepasan cukai pendapatan.

Perkongsian untung ( Mudharabah 80:20).

Zakat dibayar sepanjang tempoh simpanan.

Amal jariah.

Muamalat Islam.

Surah al- Baqarah :180

Diwajipkan atas kamu, apabila seorang dari kamu hampir mati, hendaklah membuat wasiat untuk ibu bapa & kaum keluarga sebagai kewajipan atas orang-orang bertaqwa”

PAKEJ PENDIDIKAN (TAKAFUL SARJANA)

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright 2009 Etiqa takaful