Monday, May 10, 2010

Pakej Pelaburan

Pakej Pelaburan TSP (Twin Special Plan)

Adalah produk endowmen berserta manfaat Pembayaran Tunai Terjamin setiap tiga tahun dan perlindungan kematian dan KUPK. Twins Special menyertai keuntungan Etiqa dengan Bonus Balikan dan Bonus Terminal.

Anda boleh memilih tempoh polisi yang luas: 15, 18, 21 dan 24 tahun. Jumlah Pembayaran Tunai Terjamin adalah bergantung kepada jumlah diinsuranskan dan tempoh pelan yang anda pilih. Setiap tiga tahun sepanjang tempoh polisi berkuatkuasa, anda akan menerima pembayaran tunai sebanyak 12.5% dari jumlah diinsuranskan. Sekiranya anda tidak menggunakan tunai ini, wang anda akan dilaburkan terus ke ASB untuk pelaburan jangka panjang selama anda dilindungi oleh eTiqa. Ini bermakna jumlah akhir simpanan anda akan BERGANDA!!

Apabila pelan ini mencapai tempoh matang, sekiranya tiada tuntutan dibuat, anda akan menerima amaun yang bersamaan dengan jumlah diinsuranskan (setelah ditolak Pembayaran Tunai Terjamin yang telah dibuat) serta semua bonus yang dimasukkan.


8 comments:

Faisal Zakaria said...

saya pernah daftar atas nama saya dengan dengan twin special plan.setahu kemudian saya daftarkan pula anak saya a/c:E1502137.malangnya nama saya telah digantikan dengan nama anak saya.tiada pemulangan wang semula segala apa yang telah dibayar atas nama saya.
2.a/c E1502137 juga tidak dibayar dividen tahun 2009.berkali kali telefon HQ,tiada feed back until now.

liza said...

pembayaran tunai 12.5% ni dibayar macamana ye? cek ke bank in ke? perlu isi borang mohon ke atau automatik dibayar apabila sudah cukup 3 tahun?

i_zack said...

Dr pengalamn sy yg mencarum... Diorng anto cek ke alamat surat menyurat... ^_^

ciNTa_aGuNg said...

berapa laama tempoh matang? jika sy ingin menamatkan policy, bgaimana kiraan pulangan wang?

mar liah said...

adakah twins special plan 1 adalah halal untuk umat islam..tq

Wan Azizan Wan Alli said...

Sekarang diaorang bank in terus ke akaun

Kay Audrey said...

biasanya berapa lama duit akan dikreditkan ke acc?

hephephurray said...

Ye agak nya berapa lama dari tempoh genap tiga tahun akan di bank in?

Post a Comment

 
Copyright 2009 Etiqa takaful