Tuesday, March 23, 2010

Produk Etiqa Suri= Istimewa utk wanita

Suri

Etiqa memahami setiap lelaki dan wanita sungguh berbeza. Wanita memilik keperluan yagn berlainan berbanding lelaki, apatah lagi wanita sendiri mempunyai keperluan mereka yang berbeza.

Oleh itu, kami telah mencipta pelan yang khusus untuk wanita. Memperkenalkan Etiqa Suri. Pelan yang menarik ini dengan tempoh pembayaran premium yang pendek dicipta khusus untuk memenuhi kehendak kaum hawa.

Dengan memberikan perlindungan dan manfaat berdasarkan keperluan anda, Etiqa Suri memastikan anda mempunyai keupayaan kewangan untuk menyokong diri anda sekiranya anda menghidapi penyakit teruk. Ia meringakan bebanan anda untuk hidup penuh bermakna.

Tahukah anda...

SERAMAI 14,274 ORANG WANITA DISAHKAN MENGIDAP KANSER PADA TAHUN 2002

SUMBER : NST, 6 Julai 2003


KEMUNGKINAN WANITA UNTUK MENDAPAT KANSER PAYUDARA DALAM TEMPOH JANGKA HAYAT MEREKA IALAH 1 DALAM 9 ORANG

SUMBER : Persatuan Kebangsaan Kanser Malaysia

JIKA SEORANG IBU MENGIDAP KANSER, KEMUNGKINAN ANAK PEREMPUANNYA MENGIDAP PENYAKIT TERSEBUT MENINGKAT 10 KALI GANDa.

SUMBER : The Star, 24 Mac 1999


Apakah lingkungan perlindungannya?

  • Kematian dan Hilang Upaya Kekal Anggota Badan (TPD)
  • Jumlah penuh daripada jumlah bahagian yang dijamin akan dibayar jika berlakunya kematian atau TPD semasa polisi masih aktif. Polisi akan tamat selepas berlakunya kematian atau TPD atau kematangan terma polisi, mana-mana yang berlaku dahulu.
  • Penyakit yang berbahaya
  • 100% jumlah bahagian yang dijamin akan dibayar dalam secara penuh apabila hayat yang dijamin didiagnosis dengan sebarang penyakit yang berbahaya, dengan syarat hayat yang dijamin kekal hidup untuk tempoh sekurang-kurangnya 30 hari selepas didiagnosis. Tambahan sebanyak 50% jumlah bahagian yang dijamin akan dibayar jika penyakit yang berbahaya tersebut merupakan salah satu daripada kanser yang dihidapi kaum wanita. Kanser yang dihidapi kaum wanita adalah terhad kepada kanser utama pada organ seperti payudara, rahim, serviks, tiub fallopio, ovari dan faraj. Pengecualian:

Intraepitelium servikal neoplasma dan karsinoma in situ. Kanser sekunder yang berasal daripada organ lain dan telah merebak ke saluran kemaluan wanita atau payudara.

Faedah-faedah lain yang ditawarkan:

  • Faedah tunai kos hospital harian sejumlah sebanyak 1% jumlah bahagian yang dijamin (tidak melebihi RM200 setiap hari) akan dibayar (sehingga jumlah maksimum 365 hari setiap satu penyakit atau kemalangan)
  • Perlindungan untuk faedah rawatan hospital dan TPD bakal tamat secara serta-merta selepas didiagnosis dengan sebaranga penyakit berbahaya atau kanser yang dihidapi oleh kaum wanita.
  • Bayaran balik premium
  • Pada penghujung tempoh polisi, semua premium yang telah dibayar secara tepat masa akan dibayar balik pada jumlah hayat yang dijamin sekiranya beliau masih hidup dan tidak menghidapi sebarang ketidakupayaan, dan tiada menghidapi sebarang penyakit berbahaya atau kanser yang dihidapi kaum wanita apabila tuntutan hendak dibuat.

Pelan ini boleh didapati dalam lima pilihan, bergantung kepada tempoh polisi:
10 tahun, 15 tahun, 20 tahun, 25 tahun dan 30 tahun.

Anda mendapat perlindungan untuk (tahun)
10
15
20
25
30
Anda bayar untuk (tahun)
8
12
16
20
24

Kelayakan
Umur minimum layak adalah 18 tahun, sementara umur maksimum bergantung kepada setiap pelan, yang boleh mencapai sehingga 50 tahun.

Berapakah jumlah yang perlu saya insuranskan?
Bergantung kepada keupayaan anda, ia mungkin serendah RM10,000 dan sebanyak RM300,000.

Pelan ini boleh didapati dalam lima pilihan, bergantung kepada tempoh polisi:
10 tahun, 15 tahun, 20 tahun, 25 tahun dan 30 tahun.

Premium Asas

Kadar premium adalah ditentukan oleh jumlah yang dijamin dan dibayar untuk empat perlima tempoh polisi

Cara untuk memohon
Kami pastikan, inilah pelan yang terbaik untuk memenuhi keperluan anda. Anda boleh menghubungi saya melalui e-mel kepada kosinus03@hotmail.com atau hubungi Maryam 019-2613269

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright 2009 Etiqa takaful